Як отримати довідку про несудимість в Івано-Франківську


Раніше необхідно було відвідати державний орган, уповноважений надати відповідну послугу, вистояти в черзі, щоб дізнатися, який пакет документів потрібен, і чи правильно Ви написали заяву.

Кілька років тому сервісні центри по всій Україні стали надавати велику кількість адміністративних послуг. Зараз досить відвідати найближчий сервісний центр в Івано-Франківську і отримати послугу за принципом «єдиного вікна», тобто юридичні питання вирішуються швидше і краще.

Одним із затребуваних документів, який можна отримати через сервісні центри, є довідка про несудимість.

В яких випадках потрібна довідка про несудимість?

Довідка про несудимість часто необхідна в наступних випадках:

- отримання посвідки на проживання;

- легального проживання на території іншої держави;

- працевлаштування за кордоном;

- оформлення опіки;

- оформлення на роботу;

- в інших випадках.

Як на Івано-Франківщині отримати довідку про несудимість?

Найпоширенішим способом отримання цього документу є звернення до сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України. Перевагою отримання довідки через центри МВС є можливість попередньої реєстрації на прийом. Утім, можна прийти і без черги. У такому випадку Вам потрібно отримати талон на електронну чергу. А далі просто стежите, коли Ваш номер висвітитися на електронному табло.

Які документи потрібні для оформлення довідки про несудимість?

До переліку документів входить:

- заява;

- паспорт для засвідчення особи;

- паспорт із завіреним нотаріально перекладом (для іноземців).

Можна заздалегідь роздрукувати зразок заяви для видачі довідки про несудимість і попередньо його заповнити. Або ж взяти порожній бланк в сервісному центрі, щоб заповнити його під чуйним наглядом фахівця.

Будьте уважні і звертайте увагу на кожну деталь при заповненні заяви. Коли настане Ваша черга,  фахівець сервісного центру уважно перевірить Ваші документи. Після цього, Вам повідомлять терміни, в які буде надана довідка про несудимість. Зазвичай, це 30 календарних днів, але може бути і менше.

Хто може отримати довідку про несудимість

В якості заявників можуть виступати такі особи:

- громадяни України;

- іноземні громадяни;

- особи, які не мають громадянства.

Слід зазначити, що довідка про несудимість видається за екстериторіальним принципом, тобто, незалежно від Ваших місця реєстрації та проживання. Якщо Ви зареєстровані в Коломиї, а живете в Івано-Франківську, то можете отримати документ в будь-якому сервісному центрі.

Термін виготовлення довідки про несудимість

Термін оформлення довідки про відсутність судимості в Івано-Франківську, складає не більше 30 днів. Можна також завчасно перевірити готовність довідки на сайті МВС.

Як і де в Івано-Франківську швидко отримати довідку про несудимість з апостилем і перекладом?

Якщо у Вас немає можливості чекати 30 днів, Ви можете звернутися до юристів, які можуть отримати документ в більш короткі терміни, навіть за один робочий день.

Важливо розуміти, що довіряти можна тільки тим юристам, які оформляюють документи відповідно до закону. Однією з таких перевірених  компаній є Салекс, яка допоможе отримати довідку про відсутність судимості за 1 день. З юристами Ви можете забути про черги і отримати на Новій пошті готову довідку про несудимість з апостилем і перекладом.