Як поводити себе під час ДТП – роз’яснили івано-франківські патрульні


Більше третини водіїв вдаються до втечі з місця дорожньо-транспортної пригоди, констатує Патрульна поліція. За такої обставини підвищується персональна відповідальність за скоєння аварії. Правопорушники ризикують навіть втратити ліцензію на керування транспортним засобом.

З початку року правоохоронці зафіксували 139 аварій . Учасники 40-ка інцендентів втекли з місця події, наголошують поліцейські. Нерідко затримувати горе-водіїв доводиться за « гарячими слідами», інформує Вежа

Обставини більшості ДТП без потерпілих можна з”ясувати і без втручання поліції. За допомогою складання Європротоколів. Відтак, учасники ДТП досягають взаємної згоди щодо нанесених пошкоджень та можливості їх відшкодування.

Щодо оцінки нанесених збитків під час ДТП водіям варто проконсультуватися безпосередньо у страховій компанії. Якщо трапилася аварія на дорозі її учасники повинні діяти згідно з відповідною інструкцією.

Оформлення аварії за допомогою європротоколів здійснюється при незначних ДТП. Сума відшкодування за нанесені збитки має не перевищувати 50 000 грн. Заповнити таке повідомлення можна в он-лайн режимі , або на спеціальному бланку. Ця процедура триває до 15-ти хвилин.