Як позбутись від зимової втоми: прості способи


Учені назвали прості способи побороти відчуття втоми, яке часто виникає взимку після свят.

Експерти дійшли до висновку, що у холодну пору року доволі популярним явищем є втома без особливих на те причин. Насправді взимку люди не просто так скаржаться на млявість, яка загострюється після завершення свят, пише Максимум.

"Дефіцит світла та сонця взимку має вплив на біологічні процеси, адже в організмі виробляється більше гормону мелатоніну, який викликає бажання поспати. Врешті, людям важко прокидатися вранці, а частина дня проходить у намаганнях не заснути. Однак і тривалий сон не позбавляє цього ефекту млявості", – пояснюють медики.

Тому є прості способи, як позбутись зимової втоми та не лінуватись до самісінької весни.

Як позбутись зимової втоми - фото 301447
  • Сон за режимом. Експерти вважають, що взимку дуже важливо спати не менше 8 годин, щоб мати вдосталь енергії упродовж дня. Однак не варто забувати і про те, щоб лягати спати та прокидатись приблизно в один час.
  • Прогулянки. Навіть 20-хвилинна прогулянка під час обідньої перерви здатна покращити здоров'я та додати бадьорості, а також зменшити тиск.
  • Зменшити кількість кофеїну. Варто контролювати кількість напоїв з кофеїном, які ви вживаєте у другій половині доби.
Як позбутись зимової втоми - фото 301446
  • Режим харчування. Взимку не варто забувати про те, що раціон повинен додавати енергії, а не забирати її. Медики радять не пропускати сніданок та обід, а також додати до трапези продукти з омега-3 жирними кислотами, приміром, горіхи, рибу, авокадо та інші.
  • Активність. Медики радять щонайменше 150 хвилин у тиждень витрачати на спорт та активність. За словами експертів, це допомагає позбутись фізичної та емоційної втоми.
Як позбутись зимової втоми - фото 301449