Як працює новостворена поліцейська станція в Брошнів-Осаді


Більше 20 днів працює поліцейська станція у Брошнів-Осадській ОТГ. Це філіал районного відділення поліції. Там дислокуюється дільничний інспектор та група швидкого реагування.

Як працює поліцейська станція в ОТГ, з якими проблемними питаннями найчастіше звертаються мешканці громади до правоохоронців, розповів старший дільничний інспектор Рожнятівського відділення поліції, який обслуговує поліцейську станцію в Брошнів-Осадській ОТГ, Віталій Рибчак:

- Присутність поліції позитивно оцінена людьми: їм безпечніше і спокійніше, коли поліція поруч і не потрібно їхати у Рожнятів, а звертатися безпосередньо до нас. Особливо важко було добиратися до райцентру літнім людям. А тепер більшість звернень та заяв ми уже приймаємо тут на місці, у поліцейській станції, що у Народному домі. Також дуже добре, що нам надали транспортний засіб, завдяки чому ми можемо оперативно реагувати на виклики. Особливо тішить, що люди оцінюють і дякують працівникам за роботу. -

А як щодо кількості правопорушень і злочинів?

- Відколи запрацювала поліцейська станція злочинів і правопорушень стало менше. Люди частіше звертаються до нас з метою врегулювання ситуації. Розбираємось, допомагаємо, роз’яснюємо. І, як ми уже переконалися, профілактичні бесіди, буває, ефективніші ніж саме притягнення до відповідальності. Іноді достатньо розмови і попередження, щоб правопорушник заспокоївся і з метою уникнення покарання не вчиняв протиправних дій.

- Зі свого кабінету Ви можете спостерігати, що відбувається у школах, чи інших установах, на вулицях, адже на монітор виведені камери відеонагляду. Це ж відповідно полегшує роботу?

- Звичайно, відеоспостереження дає можливість розкрити злочин, як то кажуть, по «гарячих слідах».

- Чи вдалося уже розкрити такі злочини?

- Так. Ось нещодавно розкрита крадіжка велосипеда, а мешканця Брошнів-Осади, який вчиняв протиправні дії, притягнуто до відповідальності.

- За час роботи Поліцейської станції скільки уже надійшло звернень? З якими питаннями люди найчастіше звертаються до правоохоронців?

- Відколи відкрили Поліцейську станцію уже надійшло близько 20 звернень, і це переважно щодо насильства в сім’ї, хуліганських дій та спірних питань із землею. Ці питання є найпроблематичнішими.

- Отож мешканцям ОТГ стало значно простіше звертатися до правоохоронців за допомогою, а поліції не треба витрачати час та пальне, на дорогу з райцентру до місця пригоди, адже вони майже поруч. А от часто люди цікавляться, за яким номером викликати поліцію, окрім загальновідомого - 102?

- Мешканці громади також можуть викликати поліцію за номером телефону 067 34 21 322 – група реагування Рожнятівського відділення поліції.