Як правильно обрати генератор для дому


У сучасному світі, де робота кожного приладу залежить від електрики, незамінною річчю в побуті стає генератор.

У сучасному світі, де робота кожного приладу залежить від електрики, незамінною річчю в побуті стає генератор. Незалежно від моделі, характеристик і потужності цей пристрій забезпечує стабільне постачання електрикою в будь-якій ситуації.

Більше не потрібно хвилюватися на рахунок перебоїв електромережі, стрибків напруги і форс-мажорних ситуацій. Достатньо купити генератор у магазині «АЛЛО», щоб забезпечити безперебійну роботу домашньої електротехніки.

Генератори розрізняються за класом потужності та типом живлення. В інтернет-магазині «АЛЛО» ви знайдете джерела резервного електропостачання будь-якого типу:

  • дизельні;
  • газові;
  • бензинові.

Як вибирати?

Експерти перед покупкою радять звернути увагу на такі критерії вибору:

  • тип приладу;
  • номінальна та максимальна потужність.

Побутові моделі відрізняються компактними розмірами, забезпечуючи при цьому високу продуктивність.

Купівля сучасного бензинового приладу зацікавить власників приватних будинків, де часто бувають перебої з електрикою, офіси, приватні клініки й невеликі майстерні. Основними перевагами бензинових електростанцій є демократична ціна та компактний розмір. Завдяки невеликим габаритам їх досить просто транспортувати, тому такий варіант краще вибрати для дачі. Недоліком є висока вартість бензину, що робить експлуатацію трохи дорожчою порівняно з альтернативними видами генераторів.

В якості постійного струму краще купити генератор дизельного типу. Працюють вони трохи голосніше, але серед їхніх переваг – економічність, надійність і можливість функціонування в безперебійному режимі. Також слід враховувати, що нормально працюють дизельні генератори при температурі не нижче 5оС, тому що дизельне паливо густішає на морозі.

Газові моделі є найбільш економічними та тихими. Єдиний недолік – вартість таких електростанцій на порядок вища, ніж інших моделей. До того ж, газовий генератор доцільно вибирати тільки тоді, якщо до будинку підведений газ. В іншому випадку виникають складності з постійною заправкою балону.

Вибираючи потужність пристрою, слід відразу правильно розрахувати навантаження, яке діятиме в момент автономного електропостачання. Якщо це аварійний варіант на випадок відключення електропостачання і генератор потрібен тільки для освітлення будинку, то потужності 3–5 Квт буде достатньо. Для приватного будинку слід звернути увагу на більш потужні генератори на 5–10 Квт.