Як правильно обрати змішувач для кухні?


Для отримання теплої води на кухні прийнято використовувати різні змішувачі. На Заході для цих цілей використовують раковини, тоді як у нас краще скористатися сучасним змішувачем. Слід зазначити, вибір на ринку чималий.

Найнадійнішими вважаються гвинтові змішувачі. У їхній основі лежать кран букси, які зустрічаються як гвинтовими, так і забивними. Останні герметизуються спеціальним просоченим шпагатом і вважаються кращим вибором для побутових потреб. Зокрема, через те, що там використовуються м'які або напівжорсткі гумки ущільнювачів. У будь-якому випадку такі кран-букси не іржавіють, бо виготовляються з бронзи. Також вони відрізняються підвищеною надійністю і практичністю – як тільки вони вироблять свій ресурс, то їх можна замінити на нові аналоги за невеликою ціною. Важливо – не брати кран-букси китайського виробництва, адже вони служитимуть менше.

Корпуси таких змішувачів, як і раніше, виробляються латунного сплаву, який абсолютно не схильний до корозії. Єдиний недолік  – з роками на блокуючих отворах утворюються раковини. Їх неможливо полагодити, але такі змішувачі коштують дешево і їх завжди можна знайти в будь-якому магазині сантехніки.

Які найзручніші?

Найзручнішими в плані експлуатації залишаються кухонні змішувачі з одним важелем, усередині якого є кулька із сталевою штангою, здатна забезпечити як належний натиск води, так і його температуру, – досить зрушити важіль в потрібну сторону.

В ситуації, коли руки чимось зайняті, а потрібно відкрити холодну воду, то такий вибір змішувача виявиться дуже актуальним. Недолік – з роками пластикова основа такого змішувача зношується і кран перестає працювати. Але плюс – запасні частини продаються практично скрізь і блок, що зносився, можна замінити власними силами.

Якщо в квартирі встановлені лічильники витрати холодної води, є сенс придбати керамічні версії змішувачів. Вони мають цілим литим корпусом, усередині якого для блокування води використовуються шайби з металокерамічних пластин, здатні не пропускати через себе жодної краплі води. Недолік таких змішувачів – надмірна чутливість до якості води. Але якщо для них встановити конусні водоочисні фільтри, які залишають у власному корпусі камені і пісок, то вищезгадані змішувачі прослужать виключно довго.