Як прикарпатські нардепи голосували за держбюджет на наступний рік


Вчора, 7 грудня пізно ввечері Верховна Рада України 273 голосами ухвалила Закон про Державний бюджет України на 2018 рік.

Законом установлено у 2018 році мінімальну заробітну плату:

у місячному розмірі: з 1 січня - 3723 гривні;

у погодинному розмірі: з 1 січня - 22,41 гривні.

Документом також встановлено, що у 2018 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21 відсоток, для дітей - 85 відсотків, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - 100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.

Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у 2018 році не може бути більше 75 відсотків рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Зростання ВВП України передбачили на 3%, інфляцію – на рівні 7%, дефіцит бюджету – до 2,4% ВВП. Доходи зростуть на 19% і складуть понад 1 трлн грн.

Курс долара заклали у 29,3 грн за долар.

Зокрема, у держбюджеті збільшать на 1 млрд грн фінансування Служби безпеки України - до 7,7 млрд грн. На Службу зовнішньої розвідки виділено 1,5 млрд грн.

Міністерству закордонних справ 2018 року нададуть на 393,5 млн грн більше - 4,4 млрд грн, а Міністерству культури - на 27% - до 5,4 млрд грн. Фінансування Міністерства освіти і науки збільшать на 10,1% - до 94 млрд грн.

Згідно даних сайту ВР, "за" прийняття головного фінансового документу держави проголосували Юрій Бабій, Анатолій Дирів, Михайло Довбенко, Юрій Соловей, Юрій Тимошенко, Володимир Шкварилюк та брати Шевченки. Водночас позафракційний Юрій Дерев'янко був відсутній під час  голосування за бюджет країни.

До теми: Тягнибок у Франківську розкритикував Держбюджет на 2018 рік