Як схуднення може спровокувати раптову смерть


Різке схуднення та різкий набір ваги суттєво збільшують ризик виникнення інфарктів, інсультів та передчасної смерті.

Про це заявили науковці з католицького університету Південної Кореї, передає Мedikforum.

"Різкі зміни метаболічних факторів, пов'язаних з коливаннями ваги, негативно позначаються на стані навіть відносно здорових людей", – кажуть дослідники.

Тож для здоров'я краще підтримувати стабільну вагу. Адже постійна чи різка зміна ваги безпосередньо впливає на зміни артеріального тиску, рівня холестерину і цукру у крові, які прискорюють розвиток інфаркту міокарда та інсульту. Ризик передчасної смерті через коливання ваги теж дуже високий.

Корейські науковці проаналізував дані понад 6,7 мільйона людей, які до початку дослідження були здоровими – у медичних картках були відсутні записи про високий артеріальний тиск або підвищений холестерин, інформація про перенесені інфаркти міокарда і інсульт.

Протягом семи років учасники тричі проходили медичне обстеження. За цей час померли майже 55 тисяч осіб, відбулися 22 тисячі інсультів і понад 21 тисяча інфарктів міокарда.

І саме різкі метаболічні зміни, пов'язані з коливаннями ваги, збільшили ризик передчасної смерті на 127%, а ймовірність інфаркту або інсульту – на 40%.