Як соцмережі відреагували на заяву Рабиновича в поліцію через похорон Мулика


Днями нардеп Вадим Рабінович з ОПЗЖ звернувся в поліцію через похорон почесного франківця Михайла Мулика.

На думку депутата, під час урочистого поховання використали “фашистську символіку”, що порушує закон про декомунізацію. 

Як повідомили кореспондентці Бліц-Інфо в обласній поліції, така заява від відверто проросійського нардепа дійсно надійшла. 

"Є заява, тому проводиться перевірка. Тільки за результатами перевірки можливе відкриття кримінального провадження. Оскільки запит надходить за місцем вказаного у ньому порушення, перевірку проводять  прикарпатські слідчі", - прокоментували у прес-службі прикарпатської поліції.

Втім, як пояснив директор музею визвольних змагань Ярослав Коретчук, ніякого порушення закону на похороні дивізійника "Галичини" не було.

"Згідно Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалистичного (нацистського) режимів" проведення реконструкцій військових з використанням нацистської чи радянської символіки дозволяється. На похоронні славної пам'яті Михайла Мулика перебували львівські реконструктори, які відтворювали події Другої світової війни та уніформу Ваффен-СС і під дію закону про засудження нацизму не підлягають", - підкреслює історик.

Читайте також: Франківці прощаються з ветераном дивізії «Галичина» Михайлом Муликом

Прикарпатці в соцмережах почали писати, що краще б правоохоронці та СБУ перевірили поїздки Рабіновича в Москву і його проросійські заяви.

"З радістю дозволимо похоронити Рабіновича з реконструкторами у "комуністичній" формі!", - написав реконструктор Andriy Matskiv

"Пропоную Служба безпеки України перевірити Вадим Рабинович і його поїздки до країни окупанта", - написав Bodya Dos.

"Ще кілька днів тому з трибуни парламенту Рабінович паплюжив ім‘я людини, яка боролася за Україну - справжнього героя, дивізійника Михайла Мулика. Але не минуло й пару днів як поїхав до Росії та публічно в соцмережах висловлює свій захват Москвою. То як ви гадаєте, правоохоронці мають вивчати особливості поминальної церемонії з вшанування пам’яті Почесного громадянина міста Івано-Франківська чи мають детально вивчити цілі поїздок до країни агресора?", - запитує нардеп Оксана Савчук

"Так Вадим Рабинович і є фашист. Йому Україна цікава не була і не буде", - переконаний прикарпатець Станіслав Ткачук.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, депутат Вадим Рабінович з Опозиційного блоку назвав "хорошою новиною", те що в Івано-Франківську помер дивізійник Михайло Мулик. Через це депутати обласної ради вирішили звернутися до ВР та Вадима Рабіновича з відкритим листом і пояснити, чим відрізняється Дивізія СС "Галичина" від "есесівців".

Перед цим ще один скандальновідомий своєю проросійською позицією нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський у своєму Телеграм назвав Михайла Мулика "заслуженным эсэсовцем" і написав, що мер не мав би його проводжати в останню путь. У відповідь на цинічні закиди нардепа, міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook написав, що його дід також був вояком УД "Галичина" і він пишається цим.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!