Як стати бадьорішим зранку без кави


Експерти запевняють — кава не єдиний дієвий метод побороти ранкову сонливість.

Способи, які неодмінно підійдуть кожному, щоб почуватися бадьорим.

1. Світло

Мелатонін (гормон сну) добре виробляється організмом в темряві, тому, щоб зменшити його кількість, треба відкрити штори чи увімкнути світло.

2. Холодний душ

Експерти кажуть, що від холоду в мозку активуються речовини, які моментально проганяють сонливість. Легкий шок від холодної води також допоможе запустити метаболізм.

3. Вода

Як запевняють дослідники, під час сну людський організм втрачає чималу кількість води, що може призвести до зневоднення і викликати втому та неуважність. Таким чином, ранок рекомендується почати зі склянки води.

4. Корисний сніданок

Перший прийом їжі повинен складатися з білкових продуктів або повільних вуглеводів.

5. Апельсиновий сік

Цитрусові багаті на флаваноіди, які допомагають поліпшити розумові здібності і концентрацію. Більш того, дослідження показують, що регулярне вживання апельсинового соку знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

6. Зарядка

Фізична активність допомагає наситити мозок киснем і поліпшити концентрацію. Також, це допомагає підняти настрій і покращити самопочуття.

7. Музика

Улюблена музика підсилює вироблення гормону, який відповідає за гарний настрій. Отже музика є хорошим засобом проти ранкової сонливості.

Джерело: 24tv.ua