Як прикарпатцям святкувати Пасху в умовах карантину?


Великдень 2020 року стане моментом істини для кожної християнської родини. Бо має промовисто показати, чи зуміли українці створити домашню церкву у своїх сім’ях.

Сьогодні ми стали свідками пізнавального і корисного досвіду: коли віряни, звиклі задовольняти свої релігійні почуття через відвідування храмів, участі у Божественних Літургіях, опинилися в центрі світової пандемії, відрізані від роботи, родини, світського та публічного духовного життя. І тут виникає багато запитань, особливо напередодні святкування Христового Воскресіння.

Тому Великдень-2020 – це десь виклик не лише для людства, влади, а й насамперед для кожної сім’ї, для кожного вірного. Це усвідомлення і своєї персональної відповідальності, і соціальної передусім. Якщо твої дії можуть комусь зашкодити, то їх не варто вчиняти. Бо не все, що я хочу, є корисним для мене та навколишніх. Тому не варто спокушати та спокушатися. Тому, Церква просить вірян залишатися і молитися вдома. Храми не закриті тільки тому, аби кожен вірний міг через онлайн-трансляції бути на них присутнім.

Великдень 2020 року – це також і своєрідний екзамен: чи зуміли ми створити домашню Церкву із щирими домашніми традиціями та молитвою, яку активно впроваджували у власній родині? Чи навчилися дякувати Богові та молитися

Господь казав: «Настане час, коли не будуть поклонятися ні на цій горі, ні на іншій, а лише в душі. Бо це і є справжнє щире поклоніння». І така нагода настала. Час побачити, як ми вміємо шанувати Господа не в храмі Божому, а в тому, що створили у власній родині. Священики радять в день Пасхи одягнути вишиванки та щиро помолитися вдома. Цьогорічна молитва та пасхальний гімн «Христос Воскрес із мертвих» будуть особливо сильними та символічними. Людство з різними економічними можливостями, рівнем розвитку однаково безсиле перед маленьким вірусом.

Цей Великдень стане хорошою нагодою послужити один одному та обмінятися дарами. І це буде, напевно, найкраще святкування Великодня у такому співслужінні одне одному.

Пандемія не визнає свят… Тому, відсвяткувати цьогоріч Великдень необхідно в колі найближчих, з тими, з ким Ви ділите одне приміщення, а також утриматися від поїздок і відвідувань, у тому числі родичів!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!