Як святкуватимуть День молоді в Івано-Франківську


Щорічно в Україні День молоді відзначають в останню неділю червня. Цьогоріч воно припадає на 30 червня.

Про це сьогодні на оперативній нараді у міського голови розповів директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, всі цьогорічні заходи проходитимуть під гаслом «Івано-Франківськ – місто інтелектуальних людей». Розпочнуться святкування з проекту «15*4» та тренінгу «Молодіжний працівник».

«На Науковому пікніку буде 15 локацій. Фахівці різних галузей будуть демонструвати франківцям свої вміння. Водночас дітей на святі розважатимуть трансформери», - зазначив чиновник.

Матешко зауважив, що спільно з управлінням юстиції буде організовано захід, аби привернути увагу до домашнього насильства - «Не займайтесь насильством – любіться». У його рамках відбудеться також хода громадськості. Окрім того, 30 червня у місті проведуть богатирський турнір.

Ще декілька заходів до дня молоді проведуть у бібліотеках міста. А у міському парку департамент культури організує свято з фарбами холлі.

Водночас міський голова Руслан Марцінків зауважив, що не логічно святкувати День молоді 30 червня. Це б варто було б робити у вересні, коли студенти з’їжджаються на навчання.