Як телеканал “Россия-1″ спотворює інформацію про події на "Євромайдані"


Сьогодні на державному телеканалі РФ "Россия-1" у вечірніх новинах з'явився сюжет про події в Україні на Євромайдані під назвою "Евромайдан 2013 - технология европровокаций".

Ведучі подають свою версію подій, що відбувались протягом дня у столиці України. Про, буцімто, провокації зі сторони прихильників Євромайдану, після чого спецзагони "Беркут" змушені були захищатися. Продовжуючи, в сюжеті розповідається, що сльозогінний газ випускали молоді люди у спортивних костюмав (більше відомі для українсців, як "тітушки"), а далі ще "краще", - про семінари грандового фонду, де таким провокаціям навчають опозиціонерів у посолсьві США, повідомляє NewsMarket.

І під кінець матеріалу говориться про те, що базуючись на інтернет повідомленнях, якими кишить увесь Інтернет, всі мітингувальники Євромайдану є найманцями і в одного з них беруть інтер'ю, на якому він зізнається, що їх найняли за гроші. Потрібний відрізок відео було вирізано із одного із небагатьох українських телеканалів - Телеканал новин 24, що веде активне висвітлення подій на Євромайдані, але насправді мова йшла якраз про противників Євромайдану, і що це саме їх скликають за гроші.

Редактор Телеканалу новин 24 на своїй стрічці у Facebook зробив офіційну заяву, на якій йдеться про наступне:

синхрон на 4 хвилині цього сюжету був записаний нашими журналістами. Той, що говорить - учасник акції організованої, за його словами, партією регіонів. ..Говорить про те, що приїхав за гроші саме на акцію проти євроінтеграції, хоча сам підтримує тих, хто стоїть на майдані та європейської площі.

, - продовжує Іван Пінчук - шеф редактор Телканалу новин 24.

 

 

До слова, сьогодін протягом дня в соцмережі twitter з'являлись численні повідомленні  із змістом про те, що опозиціонери збирають людей га гроші, але цікавим є той факт, що всі ці повідомлення, надіслані, буцімто, різними людьми, були абсолютно ідентичного змісту та пунктуаційно, дивина, чи не так?!?

Кому вигідне висвітлення саме таких матеріалів, або засмічування інтернет простору, не важко здогадатися...

Ось, власне повний коментар, з якого телеканал "Россия-1" вирізав потрібну їм брехню: