Як у Франківську святкуватимуть Покрови, День захисника та 77-річницю створення УПА


До відзначення в місті Покрови Пресвятої Богородиці, 77-ої річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Українського козацтва та Дня захисника України в Івано-Франківську відбудеться понад 80 масштабних заходів.

Про це у вівторок, 8 жовтня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів керівник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, розпочнеться святкування у середу, 9 жовтня з футбольного турніру серед учнів ПТУ, їхні випускники загинули на сході. Вже у четвер, 10 відкриють дошку Андрію Джусу, випускнику школи №4. Окрім того, на будівлі школи №5 відкриють дошку батьку Степана Бандери – Андрію Бандері.

Вже традиційно, 11 жовтня на площі Ринок відбудеться акція «Допомога твоя найсильніша зброя»

А вже у понеділок, 14 жовтня о 13.30 з вулиці Лепкого до Меморіального відбудеться хода ветеранів АТО. Там священники відслужать поминальну панахиду. Після її завершення франківці урочистою ходою пройдуть до Вічевого майдану, де відбудеться екуменічна молебень. Там же нагородять учасників АТО медалями міського голови «За честь і звитягу».

Окрім того, чиновники до могил всіх захисників покладуть живі квіти.

«Цього року на лініях електропередач вивісять понад дві тисячі прапорці.це будуть не тільки синьо-жовтні, а й червоно-чорні. Також ми проведемо традиційні Бандерівські читання», - додав Кінаш.

Наприкінці місяця, 27 жовтня виповнюється 30 років з перепоховання жертв в Дем’яновому Лазі. Франківцям, які хочуть відвідати захід організують довіз.

Водночас керівниця департаменту культури Надія Загурська розповіла, що 14 жовтня о 15 годині на Вічевому майдані відбудеться відкриття фестивалю патріотичної пісні та святковий концерт. Також різноманітні виступи та концерти проведуть у мікрорайонах міста.

Водночас міський голова запропонував у Палаці Потоцьких організувати перегляд фільмів.

«У нас всі заходи одноманітні. Нам треба провести щось нове. Нових сучасних фільмів є багато, зробіть підбірку та організуйте перегляд. До прикладу, фільм «Жива» про боротьбу УПА», - зауважив Марцінків.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!