Як у Франківську відзначатимуть річницю Революції Гідності


21 листопада в Івано-Франківську пройдуть заходи до Дня Гідності та Свободи.

Про це сьогодні, 20 листопада на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, оскільки Революція Гідності починалась студентським майданом, в Івано-Франківську заходи розпочнуться зі студенського віче на Вічевому майдані 21 листопада о 14.00 годині.

«Запрошуємо франківців поділитись спогадами, думками про реалії, почитати майданівську поезію», - зауважив Кінаш.

Цього ж дня, в Івано-Франківську проведуть ходу. Франківці з Вічевого майдану вирушать до Меморіального скверу, де відбудеться панахида за Героями Небесної Сотні та захисниками України, полеглими у війні на Сході України. Також чиновники покладуть свічки та квіти до стіни пам’яті Героїв Небесної Сотні на фасаді адмінбудинку, могил Романа Гурика та захисників України у Меморіальному сквері.

Для тих, хто не зможе взяти участь у заходах, які проводитимуть у центрі міста по бібліотеках мікрорайону проведуть тематичні вечори.

Водочас до 85-річниці Дня памяті жертв Голодомору 24 листопада в Івано-Франківську проведуть віче-реквієм, ходу памяті та панахиду.

«О 10 годині на Вічевому майдані будуть приготовлені коржики, які під час голодомору їли люди», - розповів чиновник.

Своєрідні свічки памяті будуть запалені у бібліотеках та центрі імені Бандери.