Як у Станиславові відкривали цукеркову фабрику


28 лютого 1926 року відомий кондитер Владислав Кровіцький відкрив фабрику кондитерських виробів, шоколаду і печива за сучасною адресою вул. Незалежності, 8.

Свято з нагоди відкриття стало великою подією для Станиславова, яку відвідали представники влади і різноманітних міських товариств, пише Західний кур'єр.

Були присутні близько ста осіб, серед яких староста Ґлажевський, голова окружного суду Вавркович, очільник міста Хованець, представники поліційних та військових властей, найвідоміші банкіри й підприємці міста. Урочистості почалися з освячення приміщення фабрики ксьондзом Пяскевичем, а потім пустили в рух фабричні машини, щоб виробити перші шоколадні вироби і пригостити ними присутніх.

Керівником фабрики був голландець Жан Кляйнман. Він у своїй промові пояснив основні засади виробництва і провів для гостей екскурсію фабричними приміщеннями, під час якої розповів про функції кожної з наявних машин. Присутні дізналися, що на фабриці тоді працювало 50 робітників і вона виробляла 800 кг твердого шоколаду в день, крім інших десертних виробів. Гості захоплювалися вишуканою упаковкою для солодкої продукції й щиро вітали власника фабрики Владислава Кровіцького, який на сорок першому році своєї кондитерської кар’єри нарешті відкрив таке велике виробництво.

Всі три поверхи фабрики були в той день заповнені веселим гамором. Завершилося дійство святковим обідом, під час якого гості виголосили численні тости за успіх новоствореної фабрики.