Як уберегтися від квартирних крадіжок? Поліціянти дають поради франківчанам


Найпоширенішими видами злочинів, залишаються крадіжки. Загалом же проникати в чужу оселю зловмисники можуть декількома способами.Наприклад, шляхом пошкодження внутрішнього замка, а також підбором ключів до замків.

Інші ж зловмисники на перешкоди у вигляді замків на вхідних дверях особливо не зважають, обираючи шлях зламування, а інколи самі громадяни провокують крадіїв на вчинення подібного злочину, пише прес-служба Нацполіції в області.

Як правило, квартирні крадії вибирають для скоєння злочину такий час, коли більшість громадян перебувають на роботі чи за межами міста. Злодії знаходять спосіб проникнути в житло шляхом злому серцевини замка вхідних дверей, віджиму метало-пластикових вікон, підбору ключа. Часом навіть наявність міцних, броньованих дверей не може зупинити досвідченого крадія. Однак, дотримуючись найелементарніших правил безпеки, можна значно зменшити ризик бути окраденими.

Найкращим захистом Вашої оселі є встановлення охоронної сигналізації та дотримання першочергових правил захисту: залишаючи свою оселю, закривайте вікна, кватирки та балкони.