Як в Івано-Франківську дбають про розвиток спортивної інфраструктури


Минулого року в Івано-Франківську відкрили рекордну кількість майданчиків зі штучним покриттям.

Навчальні заклади та двори міста поповнились 12-ма спортивними спорудами для дітей. А все завдяки програмі будівництва, реконструкції, капремонту майданчиків на 2017-2020 рік, йдеться на сайті очільника міста.

Один з ініціаторів програми, міський голова Руслан Марцінків переконаний, що кожен навчальний заклад повинен мати власне спортивне поле. «До мене часто підходять діти й запитують, коли в їхній школі буде спортивний майданчик. Це те, на що кожен чекає з нетерпінням. Тому думаю, ми на правильному шляху й будемо продовжувати роботу. Дякую усім депутатам міськради, що ініціюють облаштування майданчиків у своїх мікрорайонах», – зазначив Марцінків.

Він підкреслив, що розвиток спортивної інфраструктури є одним з пріоритетів для Франківська. «За останні два роки нам вдалось відкрити стільки майданчиків, скільки не з’явилось у місті й за попередні 10 років», – підсумував міський голова.

Багатофункціональні спортивні майданчики з ігровими спорудами, футбольні, волейбольні, баскетбольні поля – стали гарним доповненням для навчальних закладів та мікрорайонів міста. Споруди огороджені, більшість мають додаткове освітлення.

Загальноосвітня школа №19

Загальноосвітня школа № 25

Загальноосвітня школа № 22

Загальноосвітня школа № 15

Українська гімназія № 1

Дошкільний навчальний заклад  № 10 «Катруся»

Загальноосвітня школа № 28

Івано-Франківський природничо-математичний ліцей

Двір на вул. Целевича, 1

Двір на вул. Дорошенка, 18

Двір на вул. Івасюка, 40-46

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лімниця»