Як відпочити у грудні на Прикарпатті


Перший місяць зими вже стукає у вікна, а дух новорічних свят на повну відчувається у повітрі. На прилавках виблискують ялинкові прикраси, магазини потихеньку заповнює весела новорічна мішура. Маленькі ельфи і феї готуються до виступів на святах. Здається, що до бою курант ще далеко, але новорічна метушня вже закружляла всіх у святковому вихорі.

Ось-ось – і відкриються двері казкового замку. Звідти випурхне маленьке диво, махне чарівною паличкою і обдарує всіх найголовнішим – щастям. Світлим безтурботним щастям, не затьмареним жодною хмаринкою. Щастям, яке так солодко пахне мандаринами, подарунками, ялинкою і дитинством. Треба поспішити йому назустріч! І перейнятися духом свята вже зараз, вирушивши у чарівну подорож, пише Бліц-Інфо з посиланням на igotoworld.com.

Чим же порадує відпочинок у грудні на Прикарпатті?

У гості до святого Миколая, Пістинь

Час див наближається! Скоро новорічна метушня понесе з головою у світ чудес. І першою пригодою стане зустріч зі Святим Миколаєм прямо в його лісовій садибі. Не знаєте, де знайти святого? Це зовсім не складно. Вирушайте до Національного природного парку «Гуцульщина». Святий Миколай цілий рік живе в дерев'яній гуцульській хаті, а 19 грудня запрягає свої сани. Дітлахів запрошує на відпочинок у грудні і дарує подарунки тим, хто добре поводив себе протягом року. Є тут і цікавий музей новорічної та різдвяної іграшки.

Джерело фото: firtka.if.ua.

Де зупинитися: якщо ви збираєтеся їхати в Пістинь самостійно, оберіть для поселення Косів.

Як доїхати: головне, дістатися до Косова, який всього за 2 км від резиденції. Вирушайте за напрямками Київ – Косів або Київ – Верховина. Або ж потягом до Ворохти, Івано-Франківська.

 

Покататися на знаменитому курорті Буковель

Про відпочинок на найбільш фешенебельному курорті України варто подбати заздалегідь. Інакше місць просто не залишиться! Особливо на «найсолодші» новорічні дати. До речі, в листопаді відпочинок у готелі, розташованому на території курорту, коштує значно дешевше. А сніг – уже є!

Джерело фото: Hotels Bukovel.

Де зупинитися: в Буковелі величезний вибір житла. А тут ви зможете замовити поїздку «під ключ».

Як дістатися: з Івано-Франківська в Буковель постійно курсують маршрутки. 

На відпочинок у Яремче

Чому б не розслабитися перед майбутніми святами і не вирушити за релаксом до Яремче? Це невелике акуратне карпатське містечко перетворилося на справжню туристичну Мекку! Тут є все необхідне. А неподалік знаходиться фешенебельний Буковель і розслабляючий чан, де купають у цілющих травах Карпат. Можливо, вам підійде ця пропозиція.

Джерело фото: аwaytravel.ru.

Де зупинитися: вибір житла в невеликому місті вражає – майже сотня пропозицій!

Як дістатися: до Яремче курсують потяги. Або ж можна доїхати до Івано-Франківська, далі автобусом.

Вхопитися за небо у Дземброні

Настала творча криза? Вирушайте у найвисокогірніше село України, яке надихнуло не одного художника і поета. Хмари тут так близько, що, здається, за них можна вхопитися руками! А взимку пейзажі вершин і ялин, посипаних снігом, схожі на казку. Здається, ось-ось і з них спуститься сама Снігова королева...

Джерело фото: n-khoroshkov.livejournal.com.

Де зупинитися: у приватних будинках – жителі з радістю приймуть вас у гості за помірну плату. Або у гостьовому будинку в Дземброні. 

Як дістатися: з Івано-Франківська спершу доїхати до Ворохти, потім до села Ільці, звідки ще 12 км автобусом або ж своїм авто.