Як відреагували прикарпатці на відсторонення Уляни Супрун


У вівторок, 5 лютого окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Як відомо, напередодні про цей позов Уляна Супрун писала у Facebook. Нардеп від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук подав позов щодо відсутності у чиновниці компетенцій (повноважень) до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України, пише Бліц-Інфо.

Розгляд позову нардепа щодо міністерки має відбутися 15 лютого. До слова, в Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть рішення суду про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки.

Варто додати, сьогодні чиновниця у мережі написала, що зміни, які вдалося досягти, поставлені під загрозу. Супрун пояснює, що рішення суду блокує доставку життєво необхідних ліків і вакцин в Україну.

"Як ліки, закуплені на суму понад 633 мільйони гривень коштів платників податків, які готуються до відправки в регіони на складах МОЗУ, будуть відправлені у медзаклади? Адже розподіл препаратів відбувається за підписом в.о. міністра. Це вакцини проти кору, які є єдиним засобом, щоби зупинити спалахи хвороби. Це ліки для онкохворих дітей і дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діалізу чи антиретровірусної терапії",- йдеться в дописі.

Чиновниця додає, що сьогодні повертається в Україну з відрядження у США, яке було скасоване у зв’язку з ухвалою судді Каракашьяна. Каже, потрібно у найкоротші строки відновити роботу Міністерства.

Тим часом у мережі прикарпатці розгорнули широку кампанію підтримки міністра. Багато хто встиг висловити свою позицію:

"Руки геть від Уляни! Шобло корупційне та пропутінські раби шпіцуйте геть з України, бо вам все одно буде капець",- зазначає Ірина Мила.

"Раз їй і реформі чиниться такий опір, значить - ПРАВИЛЬНО ВСЕ РОБИТЬ!",- впевнений Ростислав Терлецький.

"Я за Супрун, медицина оновлюється, а ми звикли лікуватись за рецептом 50-літньої давності, певне, комусь на п'яту наступила, у нас не люблять самовпевнених, які щось міняють в Україні. Нашій владі треба таких, які сидять і жують, як парнокопитні, беруть гроші і дивляться, кому би палки в колеса вставити. Якби влада сприймала все так, як треба, то зміни були б видно",- стверджує Діна Коваль.

"#ПідтримуюСупрун #Супрун Та, хто справді #FightForUkraine.Та, чиї реформи відчуваю позитивно я, як пацієнт і громадянин, і негативно - держслужбовці. Так співпало, що всі мої знайомі (не лікарі), або молоді лікарі та деякі медсестри, позитивно і з радістю приймають реформи нашої міністра. Інші ж, лікарі зі стажем, чи так звані "слуги народу", усіляко критикують і протестують проти реформ Супрун. Комусь пані Уляна сильно "хвіст прищепила", якщо суд ухвалив відсторонити її від виконання обов'язків",- пише Marta Yaruchyk.

Втім, дехто не стримується у висловлюваннях. Пишуть і про радикалів. 

Варто додати, що у мережі розпочався флешмоб #‎підтримую‬Супрун. Таким чином, інтернет-користувачі засуджують рішення окружного адміністративного суду Києва. Деякі прикарпатці на головній фотографії підписують "#япідтримуюУляну".

 

Втім, є й ті, кому чиновниця не до вподоби.

"Нічого доброго не зробила для людей!",- пише Леся Леся.

"Нічого вона доброго не робить. Зробила лікарів якимись божками, ні до кого не ходять, нічого не роблять. Попробуй додзвонитися до сімейного лікаря, то так голову заверне, що сумно робиться",- обурюється Незнайомка Незнайомка.

"Давно пора. Скільки можна пороти всяку пургу.... І скасувати її проекти",- зазначає Ольга Судін.

"Добре зробили, а то несла брєд такий, що слухати бридко та й дивитись на неї теж",- підтримує інших Улянка Юрчук

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!