Як виховання у віруючій сім'ї впливає на здоров'я та щастя людини – дослідження


Діти, що виховуються у віруючих сім'ях менш схильні до депресії, ризикованої сексуальної поведінки та зловживання наркотичними речовинами.

Щоб зробити такі висновки, дослідники із Гарвардського університету проаналізували дані про здоров'я понад 5 тисяч молодих людей.

Ці дані збиралися протягом 8-14 років, пише УП з посиланням на Harvard School of PublicHealth.

Дослідники брали до уваги багато факторів, включаючи здоров'я матері, соціально-економічний статус, історію зловживання психоактивними речовинами, симптоми депресії.

З'ясувалося, що діти та підлітки, які відвідували щотижневі релігійні служби, у свої 20 були на 18% більш задоволені життям, ніж ті, хто ніколи не відвідував служби.

Крім того, люди з релігійних сімей на 29% більш схильні до волонтерства та на 33% менш схильні до вживання наркотиків.

Також ті, хто щоденно молилися або медитували під час дорослішання, на 16% частіше повідомляли про високий рівень щастя, мали на 30% меншу ймовірність того, що почали займатися сексом у молодому віці, і на 40% меншу вірогідність мати інфекції, що передаються статевим шляхом.

Учені переконані, що практика регілійного виховання впливає на почуття цілі та схильності прощати.

"Ці висновки важливі для як для розуміння здоров'я, так і для практики виховання дітей. Багато дітей зростають у віруючих сім'ях. І наше дослідження показує, що це може сильно вплинути на їх здорову поведінку, психічне здоров'я, загальне почуття щастя та добробуту", – зазначає головний автор дослідження з Ін Чен.