Як за скандальний закон про статус Донбасу голосували прикарпатські нардепи


Сьгодні, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей».

За ухвалення закону проголосували 229 народних депутатів, 57 — проти.  Слід зауважити, під час прийняття цього закону було "гаряче". Частина депутатів виступила проти його прийняття, назвавши зрадою українських інтересів.

«№7164 – ганебний проект Президента, який продовжує на рік дію федеративного закону, що був ухвалений незаконно минулим скликанням. В тому законі прописана народна міліція для бойовиків, народна прокуратура для бойовиків, можливості прямого зв'язку бойовиків із РФ. По суті, не буде у нас одної політики міжнародної – вони самі собі вирішуватимуть, як і з ким зв'язуватись. У тому законі фактично прописана амністія для бойовиків на Сході. Якщо ви це проголосуєте, якщо ви це все обговорюєте – ви зрадники української нації!» – підкреслив перед голосуванням нардеп-свободівець Юрій Левченко.

Окрім свободівців, також проти закону виступив Сергій Соболєв від «Батьківщини», депутати від "Самопомочі". Повністю відмовились голосувати депутати від Радикальної партії Олега Ляшка.

Водночас, на підтримку законопроекту висловились представники від БПП, «Народного фронту», «Опозиційного блоку», "Відродження" та "Воля народу".

Серед прикарпатських депутатів законопроект підтримали представники від Блоку Петра Порошенка Михайло Довбенко та Юрій Соловей, народнофронтівці Юрій Бабій, Анатолій Дирів та Володимир Шкварилюк,  позафракційні брати-укропівці Віктор та Олександр Шевченки. Кнопку "Проти" натиснув Юрій Дерев'янко, Юрій Тимошенко не голосував, а Анатолій Матвієнко був відсутній.