Які ліки від грипу та застуди не допомагають? Уляна Супрун прояснила важливі моменти


Як правильно лікувати ГРВІ, а які способи не дають результату, розповіла в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

"Колись, дізнавшись про ці методи лікування застуди або грипу, всі будуть здивовано посміхатися. Адже їхня ефективність анітрохи не підтверджена наукою, – пише вона на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Крім того, Супрун запропонувала добірку від INgenius про те, чим не варто лікувати застуду та грип. Додатково є корисні альтернативи:

На жаль, для лікування ГРВІ багато українців все ще обирають величезний спектр непотрібних препаратів. Насправді для цього доцільно застосовувати зовсім невелике розмаїття ліків.

Для лікування ГРВІ багато українців все ще обирають величезний спектр непотрібних препаратів. Фото Subbotina/Depositphotos

Наприклад, при перших ознаках застуди, часто застосовують інтерферони. Це препарат, котрий має дуже сильну дію та серйозні побічні ефекти. Його призначають при тяжких захворюваннях, як онкологія, коли лікар визначає, що користь від призначення цієї групи препаратів переважає ризики.

Коштують вони недешево, а застосування проти застуди жодним чином не виправдано та може бути шкідливим для здоров’я.

 

Також Уляна Супрун запевняє, що у випадку захворювання на ГРВІ важливий постільний режим, пиття чаю з малиною, здорова їжа і сон.

Жарознижувальне використовують, якщо температура вища за 38,5.

"Ви швидше одужаєте, якщо полегшите симптоми хвороби такими простими методами. Це краще, ніж бомбити його усілякими лікарськими комбінаціями", – наголошує в.о. міністра.

Нагадаємо, 69% хворих в Україні займаються самолікуванням, не звертаючись по допомогу до лікарів. Особливо це стосується сезонних захворювань та поширених дитячих болячок.