Які пози для сну найкраще впливають на ваше здоров'я


Поза під час сну впливає на те, чи можете ви відпочити за ніч, виспатись та покращити своє самопочуття.

Іноді навіть поза, в якій вам подобається спати, може навіть говорити про проблеми зі здоров'ям, пише 24 канал.

На спині

Така поза вважається комфортною і безпечною для сну. Коли ви спите на спині, всі м'язи розслаблені. Головне не підкладати багато подушок під голову. Якщо ви відчуваєте біль в спині, тоді необхідно лягти прямо і підкласти під поперек та ноги валик з рушника, щоб краще себе почувати.

На животі

Така поза сприятливо впливає на травлення. Якщо у вас проблеми з шлунком – намагайтеся спати саме на животі. До того ж, сон на животі дозволяє знизити кров'яний тиск. Хоча в такій позі може страждати шия, тому що вам доведеться весь час повертатись, щоб дихати.

Поза для сну на животі корисна для травлення
 

Поза "зародка"

Хоч це поза і дуже популярна серед сплячих людей, вона менш корисна для здоров'я. У позі "зародка" радять спати вагітним і тим, хто страждає від хропіння. Але не варто всі ніч проводити в ній, адже вона не сприятливо впливає на внутрішні органи.

Більше подушок для кращого сну

Яку б позу ви не вибрали, сон буде міцнішим, якщо у вас кілька подушок. Ті, хто сплять на спині, можуть підкласти невеличку подушечку під поперек, а ті, хто сплять на боці, – можуть покласти її між колінами. Під голову рекомендується класти ортопедичну подушку, яка повторює природний вигин шиї.