Які трагедії пережив у своєму житті франківський богатир Василь Вірастюк


Цього дня в Україні народилася Найсильніша людина світу. Василь Вірастюк сьогодні святкує 45-річчя. Зараз він успішний тренер, заслужений стронгмен, якому під силу найтяжчі речі.

Що насправді пережив Василь і як став найсильнішим чоловіком ще й морально – дивіться у сюжеті Сніданок з 1+1.

У рідному Івано-Франківську ще дитиною батьки віддали його в хор і в нього навіть непогано виходило. Та малий Василь хотів стати таким, як його старший брат Роман – професійний спортсмен зі штовхання ядра.

Василя у школі всі дражнили, мовляв, був пухленьким. Та вже в 10 Вірастюк почав турувати шлях до професійного спорту як важкоатлет.

Юність зустріла його армією з “дідівськими” методами і муштрою, потім дембель та нові тренування. І, нарешті, перший успіх – місце у Збірній та звання майстра спорту міжнародного класу.

Однак кінець 90-тих приніс нові випробування: голод, безгрошів’я, вимушений виїзд на заробітки до Львова – там він працює охоронцем і продовжує змагання закордоном. На призові мав хліб і можливість готуватися до нових перемог.

Злетом кар’єри стає участь в богатирських іграх – там Вірастюк чотири роки поспіль стає найсильнішою людиною України.

У 2003 доля дарує Василеві шлюб із коханою Світланою та перше батьківство. І молодого тата надихнули на нову перемогу: у 2004 він – найсильніша людина планети.

Однак доля наносить удар: спочатку брат Роман ледь не помирає від розриву аорти, а на гірськолижному курорті під лавиною гине дружина Світлана. Горе Василь “топив” у чарці.

“Спочатку я сам неусвідомлено шукав смерті. Однак зрозумів – потрібно знайти сили і рухатися далі. Якщо є дитина – жити заради неї. Я собі сказав, що вистачить страждати”, – зізнається богатир.

Вірастюк знову збирає сили в кулак – здобуває нове чемпіонство на світових змаганнях зі силового екстриму та зустрічає нове кохання. З дружиною Інною він познайомився у заторі.

“Так красиво вона тоді була вдягнена! Сидить в маленькій машині, а я витаращився. А вона: “Чого витріщився?”. І мене це зачепило. Через три хвилини я знав її номер”, – пригадує Вірастюк.

Народилася нова родина, а разом з нею – через рік – ще один малюк, Олег.

Богатир починає підкорювати нові висоти – ролі в кіно та волонтерство. Однак спокійне і щасливе життя знову рве на шматки нещасний випадок. У 2010 році вони з дружиною Інною втрапляють в автотрощу.

“Я аналізував. У мене знову був страх. Згадувалося все те, що було кілька років тому. Історія неначе повторювалася”, – каже Вірастюк.

Його Інна виїхала з лікарні на візку. Взявши на плечі реабілітацію коханої і догляд двох дітей, Вірастюка спіткало нове потрясіння. 13-річного сина Адама збиває автівка, хлопчина врятували. Попри зусилля Василя винуватця досі не знайшли.

“Він не зупинився, він не допоміг – ось це найстрашніше, ця байдужість”, – сказав тоді богатир.

Зараз родина Вірастюків щаслива і велика. У Василя народився ще один син – Олександр. Український богатир пишається нащадками і тренує, щоб стали спортсменами. А разом з тим є наставником для сотень силанів по всій країні та регулярно їздить з підтримкою в зону бойових дій.