Які види спорту допоможуть краще бігати


Виконання різних фізичних вправ є ключем до поліпшення бігової форми

Якщо ви хочете поліпшити свій біг, вам варто придивитися до інших видів спорту і фізичних вправ. Таке переключення допоможе вам дати необхідну перерву суглобам і відволікти мозок від монотонності пробіжок, пише The New Paper.

Існує безліч вправ, які допоможуть зміцнити необхідні під час бігу м'язи - квадрицепс, підколінні сухожилля, стегна, спину і плечі. Це допоможе збільшити швидкість, стійкість і витривалість.

Крім того, краща фізична форма допомагає знизити ризик отримання травм під час бігу.

У дні, вільні від пробіжок, спробуйте тренування з помірною інтенсивністю, і ви побачите різницю в своїй продуктивності.

Їзда на велосипеді

Велоспорт націлений на квадрицепси - великі м'язи, що не прокинуться за допомогою тільки бігових занять. Наявність слабких квадрицепсів може привести до проблем з колінами, відомими як "коліно бігуна".

Катайтеся дорогами на своєму велосипеді або відвідуйте заняття з сайклінгу раз або двічі на тиждень.

Гаряча йога

Гаряча йога, яка проводиться в опалюваній кімнаті при температурі від 38 до 42°C, допомагає вашому тілу акліматизуватися до високої вологості, яка так дратує бігунів в Сінгапурі. Вона також спалює більше калорій, прискорює метаболізм і покращує силу, а також гнучкість, особливо в корі, квадрицепсах, підколінних сухожиллях і стегнах.

Вправи для м'язів кора

Сильні м'язи кора (комплекс м'язів, які відповідають за стабілізацію тазу, стегон і хребта) забезпечує силу і витривалість, які вам знадобляться для підтримки ефективної бігової форми, а також можливості добігти до фінішної лінії. Цей вид фізичних вправ також допоможе створити привабливий рельєф в зоні живота.

Силове тренування

Включає в себе вправи з вагою, тренування на опір, піднімання ваги і практично будь-який тип тренування, який стомлює вас численними повторами або часом витримки.

Працюйте над м'язами, що оточують стегна, ноги і кор. Спочатку краще вдатися до допомоги тренера, який може порекомендувати режим, який буде відповідати вашому рівню підготовки і цілям.

Басейн

Перебуваючи у воді, ви знімаєте стрес з ваших суглобів. Крім того, плавання працює з часто забутими м'язами, такими як ті, що знаходяться в нижній частині спини і плечей, а також дає вам аеробне навантаження для всього тіла. Плавання в прохолодній воді (до 26°C) гарно підходить для заспокоєння запалених м'язів.

Плавайте в розслабленому темпі щотижня, проводячи в басейні стільки ж часу, як і на бігових тренуваннях.