Яку свиню нам підкладе 2019-й


Ігор Федоришин – калушанин, який зараз проживає на Закарпатті. Він дипломований психолог, проте називає себе метапсихологом, тобто спеціалістом, який у практиці використовує знання, методи та техніки, які виходять за межі класичної психології.

З Калуша перебрався на Закарпаття, де сильна енергетика Карпат сприяє цілительству. Відомий в Україні як практикуючий психолог, цілитель, автор семінарів і тренінгів. Незважаючи на зайнятість, Ігор Федоришин зробив для «Західного кур’єра» ексклюзивний прогноз на 2019 рік. То ж чого нам чекати?

– Чи не найважливішим для всіх є питання: коли закінчиться війна на сході України?

– Оскільки війна на сході України – це інструмент політичних маніпуляцій з різних боків, можливість збільшення прибутків окремих осіб та певна гарантія збереження існуючого балансу на українському політичному Олімпі, вона триватиме далі. Жодна із сторін конфлікту не готова йти на поступки, шукати порозуміння і спільні точки дотику. Отже, миру на Донбасі у наступному році не буде. Занадто багато зацікавленостей і вигод є від цієї війни. Також для так званих темних сил і різної нечисті – це потужне джерело енергії смерті, ненависті, агресії і низьковібраційної негативної енергії в цілому. Отже, ні люди, ні політичні сили не готові шукати дієвого механізму вирішення цієї проблеми.

– Які ваші прогнози щодо виборів Президента України?

– У діючого Президента дуже сильне бажання втриматися на своєму посту. Настільки сильне, що заради цієї мети він і його команда готові буквально на все. В тому числі й на перенесення виборів на необмежений термін, якщо інші варіанти не гарантуватимуть перемоги. Якщо ж вибори відбудуться вчасно, основну конкуренцію йому складе жінка, яка давно має подібні амбіції (думаю, що всім зрозуміло, про кого йдеться). Проте «гетьманська булава» таки залишиться в руках діючого Президента. Хоча в перспективі найближчих років це може мати для нього плачевні наслідки, адже рано чи пізно люди втомляться жити в ілюзії «покращення». Один із варіантів – це повторення долі свого попередника, але за значно драматичнішим сценарієм.

– Чи покращиться соціально-економічний стан України в наступному році?

– Чергові підвищення вартості комунальних послуг, прийняття антинародних законів – все це ми побачимо знову в 2019 році. Більшість українців смиренно чекатимуть на хоч якісь зміни, але їх не буде. Багато обіцянок, гучні заяви та лозунги, а також формування ілюзії покращення через акцент на малозначимі речі – подібне також матиме місце з боку наших політиків. Але не більше. При цьому ми й надалі будемо перекладати всю вину та відповідальність на численних внутрішніх і зовнішніх ворогів, звинувачуючи саме їх у своїх бідах. І лише ті люди, які спробують максимально абстрагуватися від колективної реальності, формуючи позитивні картинки і очікування в пластах власної реальності, за допомогою цілеспрямованих дій отримають суттєві позитивні зміни. В простих людей є вибір: віддавати свою життєву енергію на маніпуляторів-політиків чи перенаправити її на самих себе і на трансформацію власних життєвих процесів. Чим більше таких людей буде у суспільстві, тим швидше ми станемо на шлях процвітання, розвитку і «тіло» нашої країни зможе очиститися від численних паразитів.

– Українці – працьовитий народ, Україна наділена природним багатством, то чому ж ми так погано живемо?
– Український народ має страшну карму або великий гріх, який ходить за нами уже багато століть. Під час Хрещення Русі було масово вирізано багато наших предків, які не хотіли приймати нової віри. Як правило, у всіх релігіях вбивство – це найбільший гріх або грубе порушення основних Законів Всесвіту. З того часу ми постійно вбиваємо один одного. В історії багато випадків, коли українець йшов проти свого брата. Поки цей злочин висить на всьому українському народі, добра у нас не буде.
Миколая, Новий рік, різдвяні свята... Очікуючи цього особливого зимового періоду, в переддень цих свят ми підсвідомо відчуваємо ту позитивну енергію, яка витає навколо нас. І, звичайно, віримо, що новий рік обов'язково буде кращим і принесе багато позитивних змін. Чи варто при цьому українцям розраховувати на довгоочікувані зміни в країні? Роблячи свій прогноз на 2019 рік, я хочу звернути увагу на те, що наше майбутнє завжди багатоваріантне. І будь-яка спроба заглянути у завтрашній день – це лише погляд з тієї точки, в якій ми знаходимося в даний момент. При цьому у нас завжди залишається можливість впливати на своє майбутнє і формувати його якнайкращим чином. Ми творці своєї спільної реальності, і чим більше кожен з нас вірить у диво, маючи готовність зробити все залежне зі свого боку, тим швидше воно настане.
Наталя ХРАБАТИН

P.S.
Вірити чи ні – справа читачів. Але погодьтеся, що прогноз наштовхує на роздуми про власну відповідальність за свою долю та майбутнє країни.