Янукович проігнорував вимоги мітингувальників і прикрився США


Президент Віктор Янукович заявив, що у Сполучених Штатах Америки теж розігнали б мітингувлаьників, які б спробували заблокувати адміністративні будівлі.

На круглому столі з екс-президентами України він заявив, що мав розмову з представником США щодо ситуації в Україні.

"Я запитав: Якщо б Білий Дім заблокували барикадами – що б ви робили? Він каже: "Ну, по-перше, ми б цього не допустили, а, по-друге, якби це, не дай Боже, сталося, за хвилини блокада була б знята", - заявив Янукович.

"Це неприпустимо – в жодній країні світу – такі дії", - сказав він.

"І заклики до революції, зміни влади, конституційного ладу – все це несе загрози національній безпеці. Це також неприпустимо", - додав Янукович.

Водночас, президент назвав мітингувальників своїми "однодумцями".  

"Я вважаю, що це мої однодумці – більшість з яких прийшла на мирні акції. Вони мали повне право вийти, висловити свою точку зору", - сказав він.

"А провокації, які були зроблені, і все, що сталося потім, всі правопорушення – це сталося тому, що емоції не витримують. І, як правило, коли є велике накопичення людей, завжди виникають подібні випадки… прикрі випадки", - заявив Янукович.

"Але нехай це буде для нас всіх такий урок. Я не прихильник того, щоб жорстко, умовно кажучи, реагувати чи судити людей. Винні і з однієї, і з іншої сторони – і тут треба примирення знайти. Країна повинна далі жити, розвиватись…", - додав він.

При цьому президент ніяк не відреагував на вимоги мітингувлаьників та опозиції, а продовжив розмову словами про  те, що економічні проблеми без Росії вирішити не вийде.

"Ми не повинні забувати про те, що ми несемо відповідальність. Я особисто – я не знімаю з себе відповідальність за будь-які події, які відбуваються в нашій країні", - заявив Янукович.

"Українська правда"