Янукович провів нараду з силовиками


У президента обговорювали плани "введення ситуації у конституційне русло", що передбачають можливість зачистки Євромайдану і звільнення адмінбудівель у центрі Києва, захоплених мітингувальниками.

За даними ZN.UA, у понеділок вранці у резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я" пройшла нарада за участю керівництва силових міністерств і відомств.

Зокрема, на нараді були присутні керівники МВС, Управління держохорони, Генпрокуратури, а також прем'єр-міністр Микола Азаров і секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв.

Очевидно, що саме у зв'язку з цим було скасовано проведення щотижневого "малого Кабміну" - засідання у голови уряду Миколи Азарова.

У президента обговорювали плани "введення ситуації в конституційне русло", що передбачають можливість зачистки Євромайдану і звільнення адмінбудівель у центрі Києва, захоплених мітингувальниками.

ZN.UA не відомо про остаточне рішення, прийняте на нараді, проте сам факт її проведення свідчить про те, що будь-який подальший сценарій подій на Майдані буде реалізовано з відома і схвалення голови держави.

Джерело ZN.UA у МВС припустило, що "вироблення комплексу рішучих заходів щодо введення ситуації в конституційне русло найімовірніше буде відкладено до проведення круглого столу".