Янукович вже звільнив Сівковича і Попова


Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимир Сівкович та голова КМДА Олександр Попова звільнені за клопотаннями Генпрокуратури у зв’язку з підозрою у причетності до порушення конституційних прав громадян на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада

Відповідні укази №№684 та 685 від 14 грудня оприлюднено на сайті президента Віктора Януковича.

"Президент сподівається, що Генеральна прокуратура об’єктивно та всебічно проведе розслідування цих подій і запропонує суспільству конкретні юридичні заходи реагування на допущені протиправні дії", - зазначено у повідомленні прес-служби президента.

Разом з тим глава держави запропонував правоохоронним органам "провести розслідування відкрито і прозоро та поставити крапку в цьому питанні".

"Для жодних посадових осіб держави не повинно бути винятків у питаннях відповідальності за вчинення незаконних дій", - подчеркнул Янукович.

Як відомо, раніше 14 грудня у ході брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. 

За словами Пшонки, саме вони та ще заступник Коряка Петро Федчук давали команду бити студентів.

ГПУ просить узяти названих посадовців під домашній арешт.

Напередодні президент Віктор Янукович заявив, що до жорстокого розгону Євромайдану 30 листопада причетні три людини, а пізніше міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що відповідальність за це понесуть три високопоставлені чиновники.  

Українська правда