Яремчанські освітяни "розтринькали" 103 тисячі гривень бюджетних коштів


Працівниками територіального підрозділу Держфінінспекції в Івано-Франківській області – Верховинської об’єднаної держфінінспекції – виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 103,05 тис.грн. під час ревізії фінансово-господарської діяльності управління освіти виконавчого комітету Яремчанської міської ради.

Зокрема, управлінням, в порушення вимог чинного законодавства, допущено зайве нарахування та виплату окремим працівникам відпускних на загальну суму 49,04 тис. грн. та зайве перерахування єдиного внеску до Пенсійного фонду на суму 17,8 тис. грн. 

Крім того, списано на витрати кошти без отримання товарів на суму
16,7 тис. грн., за рахунок бюджетних коштів покрито витрати сторонніх фізичних осіб за спожиті ними комунальні послуги на суму 5,6 тис. грн., оплачено завищену підрядниками вартість виконаних робіт - 5,10 тис. грн. та безпідставно списано паливо-мастильних матеріалів на суму 4,9 тис. грн.

За результатами проведеного контрольного заходу 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП.

До об’єкту контролю застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру м. Яремче.