Яремчанський депутат хоче позбавити облраду мандатів через бруківку


Сьогодні, 5 вересня відбулося засідання комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули звернення депутата Яремчанської міської ради щодо демонтованої під час ремонту австрійської бруківки кінця XIX – початку XX ст., інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами Андрія Стельмащука, у травні під час ремонтних робіт з вулиці Свободи підрядник демонтував близько 4 тисячі метрів квадратних австрійської бруківки. За його підрахунками наразі її ціна становить близько 4-5 мільйонів.

«Фірма "ПБС" в грубій формі трактором вибирала бруківку. За моєю інформацією вона зараз в Надвірній. В подальшому її планують продати в Польщу», - наголосив депутат.

Він зазначив, що робити проводились на замовлення Служби автомобільних доріг.

«Після того як її демонтували пройшло вже чотири місяці, однак до цього часу ніхто конкретно не знає, навіщо це зробили. На сесії Яремчанської міськради депутати одноголосно підтримали звернення до керівника САД Василя Буджака та голови ОДА, однак до цього часу нам ніхто не надав відповіді», - зазначив Стельмащук.

На його думку, профільна комісія облради остання надія яремчанців, аби повернути вкрадену бруківку. Тож у адресованому до голови облради зверненні він вимагає «терміново розпочати процес позбавлення депутатських мандатів і висловлення недовіри усім обласним депутата. Але, окрім депутатів-однопартійців від ПП «Воля» Федишин О. М., Марійчина А, А., Галабали О. Ю., Атаманюка О. Ю., Макоти Г. З., Рудик М. О.. "у зв’язку із зрадою інтересів виборців, цінностей Небесної Сотні та Революції Гідності, учасників АТО, обслуговування інтересів олігархічних груп і бездіяльності щодо конкретних дій відповідно до моїх депутатських звернень та звернень жителів м. Яремче». 

Як відомо, Андрій Стельмащук нещодавно засвітився у скандалі з поліцією. З криком "Стаять, мусара!" підбіг до службового автомобіля патрульної поліції. Чоловік добряче дебоширив, спробував ударити перехожого, тож поліціанти його затримали. Під час спілкування з поліцією затриманий співав повстанських пісень, вживав нецензурну лайку, подавав свої "пропозиції" щодо покращення роботи патрульної поліції та заявив про викрадення нардепом депутата Івано-Франківської облради. Однак на цьому пригоди депутата не закінчилися. Вже наступного дня – він повідомив про фейкове рейдерське захоплення офісу «ВОЛІ», яку, до слова і представляє в Яремчанській міській раді. Слід зауважити, що інформацію про пригоди депутата-ветерана розповсюдила прес-служба поліції, а від неї – всі місцеві та навіть всеукраїнські ЗМІ.

Натомість його однопартійці вважають висвітлення цієї інформації неприпустимим. Мовляв Стельмащук воював у складі 128-ї бригади, а після повернення додому вже тричі до цього інциденту проходив лікування у психіатрії. Тож поширення інформації про його поведінку вважають насмішкою та знущанням.