Юлія Тимошенко на Прикарпатті розповіла, яким буде її перше президентське рішення


У середу, 13 лютого на Івано-Франківщину з візитом завітала кандидатка у президенти Юлія Тимошенко. Окрім зустрічі з виборцями у Надвірні лідерка «Батьківщини» поспілкувалася з редакторами прикарпатських ЗМІ – розповіла своє бачення стратегії розвитку країни та відповіла на гострі запитання.

За словами Юлії Тимошенко, ключовим завданням нового президента стане ухвалення Нової Конституції України, яка дозволить змінити несправедливі правила співжиття в країні, подолати корупцію і забезпечить справжнє народовладдя. Тож, як новий глава держави одразу після інавгурації своїм указом планує оголосити Всеукраїнський референдум.

«Народна Конституція передбачає побудову суспільства без кланової олігархії, порядок життя, за яким ніхто і ніколи не зможе безкарно утискати права та свободи людей. Після її ухвалення українці зможуть ефективно та самостійно управляти своєю державою, а недоторканість усіх високопосадовців – президента, суддів, депутатів – буде повністю ліквідована. Тобто закон буде один для всіх. Окрім того, кількість народних депутатів буде зменшена з 450 до 350. А громадяни отримають беззаперечне право змінювати центральну та місцеву владу в будь-який момент через справжній референдум за народною ініціативою, замість жертовних революцій. До управління країною будуть обов’язково та прямо залучені громадські організації, моральні та духовні лідери нації", - запевняє кандидатка у президенти.

Нова Конституція вирішить ще одне надважливе завдання – дозволить зупинити корупцію в Україні, яка проникла у всі сфери життя українців, переконана лідерка «Батьківщини». За її словами, антикорупційна політика чинної влади приречена на провал, адже останні роки з корупцією в Україні боролися виключно корупціонери, тож у результаті й «корупціонерів нібито й нема, карати нікого, всі свої».

"Перше звинувачення, яке ми чуємо з боку цивілізованого світу – тотальна, поголовна, безпросвітна, безнадійна корупція. В цій системі беруть участь усі: від президента до керівника ЖЕКу. Поки інші країни славляться своїми досягненнями, Україну знають, як найбільш корумповану в Європі. Ми покладемо край цій всесвітній ганьбі України!", – резюмувала Тимошенко.

Також політикиня назвала ще один важливий напрямок своєї програми - підтримка молоді. Вона включатиме гідні стипендії, мікрокредитування бізнесу, низькі кредити на житло та фінансову допомогу при народженні дитини.

«На жаль, понад мільйон молодих хлопців і дівчат нині виїжджають на роботу за кордон, не знаходячи собі місця в Україні. Тому нам необхідно задіяти механізм стимулювання підприємств – через зниження податків – для залучення до роботи молодих фахівців. Також молодь зможе отримати мікрокредити без застави під 3% річних під готовий бізнес-план. Окрім того, запровадимо  житлову програму для молоді: через іпотечні кредити, без застави і першого внеску, мінімум на 10 років, з державним ринковим страхуванням», - запевнила кандидатка в президенти Юлія Тимошенко.

Водночас, Юлія Тимошенко визнає, що втілити все задумане при цьому парламенті буде складно, адже банально бракуватиме голосів. Тож розраховує отримати велику підтримку на наступних парламентських виборах .

«Зараз фракція Батьківщини має лише 22 депутати. Але ми розрахували, що можна буде зробити до парламентських виборів, через референдум. Адже ми розуміємо, що цей парламент не буде голосувати за зміни до Конституції, бо вони не захочуть робити собі харакірі. Тому ми будемо йти на вибори вже за новою конституцією.  Якщо цього не зробити, то вибори пройдуть за старою системою і ми просто втратимо ще 5 років», - наголошує кандидатка.

Також Тимошенко поскаржилась журналістам на чорні політтехнології, які розгорнули проти неї. Зокрема, й згадала про реєстрацію кандидатом її однофамільця, нардепа з Коломиї Юрія Тимошенка. На її думку, таким чином команда президента хоче дезінформувати її прихильників.  

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!