Юна калушанка створює з паперу неймовірних тварин


Калушанка Вікторія Перейма— продавчиня, на роботу пішла відразу після закінчення навчання у школі №6. Віднедавна займається моделюванням фігурок з паперу.

Паперовим моделюванням займаюся відносно недавно, приблизно рік часу. Все почалося з того, що потрібно було зробити маску для Безликого в театрі руху "Танець Всесвіту". Шукала в інтернеті цікаві маски і натрапила на техніку papercraft. Побачила, що можна робити дуже цікаві  моделі. Згодом виготовила першого свого оленя. Мене захопило таке заняття і воно стало моїм хобі, пише kalushnews.

Атмосферика "Два лиця реальності" (Я є Безликий - посередині). Костюми і маски також творіння Вікторії Олександр Галькевич

Моїм вчителем став інтернет. Розгортки (схеми збору)— у вільному доступі, хоча є і платні. Можна також створювати власні за допомогою програми Pepakura Designer, яка також є безкоштовною.  
Схему роздруковую на принтері, вирізаю, підрізаю на лініях згину, загинаю в різні боки і за допомогою клапанів склеюю деталі.  

Взагалі процес збору неважкий, потрібна точність, скрупульозність та акуратність. Капне клей не туди — і все, пляма; склеїш деталі неточно — і вже тваринка не зможе встояти на ногах. Так, цей процес займає багато часу і є дуже трудомістким, але результат того вартий.

Програма Pepakura Designer дозволяє змінювати форму, кількість деталей, їх порядок на аркуші та розміри самої моделі. Вироби можна зробити як гігантського, так і мікроскопічного (правда, тут можуть виникнути проблеми при склеюванні).
Можна свої  вироби створювати, знайшовши потрібну 3D модель.
Моєю найбільш креативною роботою, мабуть, є золотий табурет. Його розгортку створювала вручну, без допомоги техніки.

Клієнтів в мене небагато, здебільшого — це друзі та знайомі. Наразі працюю над справжнім велетнем.

Працюю я продавцем. Я ще є акторкою народного аматорського театру "ЛюбАрт" та театру руху "Танець Всесвіту". Своїй улюбленій справі віддаю час після роботи, а також  у вільні від репетицій та інших справ дні.

Перша маска, з якої все почалось Олександр Галькевич

Ціна кожного виробу залежить від розміру, складності роботи, витрат на матеріли. В Калуші невеликий вибір паперу та картону і він досить дорогий, треба ще додати витрати на клей, ножі. Виходить кругленька сума. А якщо враховувати, що це ручна робота і витрачений час,  зусилля... Як результат — недешеве задоволення.