Юрій Андрухович презентував в Івано-Франківську літературно-музичний проект Werwolf sutra


Юрій Андрухович багато й активно співпрацює з музикантами вже з понад два десятиліття – спершу лише в Україні, згодом і в Польщі.

Werwolf Sutra – ще один його літературно-музичний проект. Цього разу йдеться про співпрацю зі швейцарським дуетом у складі Вери Каппелер і Петера-Конрадина Цумтора (екс-Karbido). 2011 року у Швейцарії було записано альбом «Andruchowytsch’s Werwolf Sutra», прем’єру якого заплановано на листопад цього року на австрійських, німецьких і швейцарських сценах. Вірші Андруховича, покладені на дивовижну музику його абсолютно феноменальних швейцарських друзів, залунають переважно в німецьких перекладах.

Проте й українська публіка матиме змогу побувати на своєрідних прапрем’єрах нового альбому. Вера Каппелер і Петер-Конрадин Цумтор у вересні будуть гостями 4-го Міжнародного фестивалю Meridian Czernowitz та Літфесту 20-го Форуму видавців у Львові.

Й оскільки шлях із Чернівців до Львова неминуче веде через Франківськ, Werwolf Sutra виступить у ньому також. Юрій Андрухович дуже втішений можливістю запросити мешканців рідного міста на особливу подію – концерт у Ґранд-кафе театру кіно «Люм’єр».

Поєднавши у своїх композиціях Андруховичеві екзотичні ландшафти та нервово-агресивну пульсацію пост-рокових чи фрі-джазових форм із народнопісенними й авангардовими елементами, Werwolf Sutra досягає цілком нового ступеня спільної мистецької якості, коли слова і музика стають уже цілком нерозривними.

Відбудеться захід в Івано-Франківську 10 вересня у «Ґранд-кафе», 0-й поверх театру кіно «Люм’єр», початок о 18:30.

Як зазначає письменник, кількість місць обмежена до 100 чоловік. Ціна квитків, які будуть у продажі завтра – 20 грн.

Також Юрій Андрухович висловив подяку Лідії Шкрібляк, театр кіно «Люм’єр», у проведенні заходу та за те, що вона «погоджується на його авантюри».