З 2 березня франківцям видаватимуть проїзні транспортні картки


З 24 лютого на базі сіл, які увійшли в ОТГ, розпочнуть збір бази пільговиків та учнів, аби виготовити їм транспортні проїзні картки.

Про це у вівторок, 18 лютого на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів заступник міського голови Микола Вітенко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, з 2 березня розпочнеться СМС інформування та роздача квитків у ЦНАПах та інших пунктах.

Керівник КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк розповів, що закуплено 205 стаціонарних валідаторів. З них вже встановили 55. Решту планують встановити за декілька днів.

«Є 150 мобільних терміналів через який проводитимуть готівковий проїзд. Наразі  50 тисяч пільгових карток та 7,5 тисяч звичайних для продажу вже віддали для виготовлення. Приблизно вдень виготовляють 2 – 3 тисячі», - зауважив Голутяк.

Наразі спеціалісти проводять налаштування віддаленого сервера для поповнення карточок.

«Ми пропонуємо, аби карточка коштувала 30 гривень і на ній було дві пільгові поїздки. Але вже з червня пільгових поїздок не буде», - додає посадовець.

Продаватимуть карточки з березня до травня в автобусах та тролейбусах, а також у точках продажу газет та сигарет.

Електронний квиток матиме свій окремий сайт. Наразі проводяться роботи з його створення, створюється окремий кол-центр.

Директор Департаменту освіти та науки Ігор Максимчук розповів, що для учнів 1-4 класів квиток буде дійсний чотири роки, а для 5-9 класів – п’ять років та буде діяти до 30 червня. 10-11 класи теж до 30 червня.

Нагадаємо, що оформити картку можна також на сайті ekvytok.if.ua, не виходячи з дому. Достатньо сфотографувати паспорт, пільгове посвідчення та зробити селфі.

До теми: Виконком затвердив вигляд транспортної картки франківця

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!