З 5 серпня ПриватБанк переводить рахунки клієнтів на IBAN


Корпоративні клієнти ПриватБанку та підприємці отримають нові номери рахунків у міжнародному форматі IBAN з 5 серпня 2019 року.

Як повідомили в банку, перехід на нові реквізити рахунків відбуватиметься автоматично, з 5 серпня нові рахунки та виписки будуть доступні в «Приват24 для бізнесу».

ПриватБанк звертає увагу, що з 5 серпня 2019 року нові IBAN-рахунки стануть доступні в «Приват24 для бізнесу» під час створення платежів та у виписках. У період з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року в документах на переказ коштів можна заповнювати реквізити «код банку» й «рахунок» у будь-яких варіаціях.

З 1 листопада 2019 року застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі й транскордонних переказів. Усі перекази з 1 листопада 2019 року здійснюватимуться тільки з використанням IBAN. Клієнтам усіх банків країни необхідно самостійно внести зміни в реквізитах, зазначених у документації з усіма своїми контрагентами/партнерами, до 31 жовтня 2019 року включно. Детальніше – на pb.ua/iban

Нагадаємо, з 5 серпня 2019 року в Україні запроваджується міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), що складається з 29 літерно-цифрових символів.

З яких перші 10 знаків – код країни, контрольне число та код банку. Зокрема, перші дві літери UA вказують на код України, наступні два символи – контрольні, вони призначені для перевірки достовірності рахунку й захищають інформацію від помилок. Наступні шість цифр – код МФО банку. 

Друга група символів з 19 знаків – безпосередньо номер рахунку клієнта банку. Причому перші в цій групі п'ять нулів переважно доповнюють IBAN до 29 знаків, а останні 14 символів є безпосередньо номером рахунку.