З Франківщини видворили азербайджанця та камерунця


Міграційна служба Івано-Франківської області упродовж цих днів забезпечила виконання 3 судових рішень щодо неврегульованих іноземців-мігрантів.

Зокрема, забезпечено примусове видворення за межі України 25-річного громадянина Азербайджанської Республіки, який певний час ухилявся від виконання рішення суду про виїзд з України.

Зрештою, працівники міграційної служби знову затримали і доставили до суду правопорушника, відтак стало невідворотним не тільки примусове видворення іноземця, але й заборона в’їзду в Україну на 5 років. Співробітники міграційної служби супроводили його до КПП "Бориспіль», звідки молодий чоловік авіарейсом вилетів до Баку.

Прикметно, що цього ж дня іншою групою працівників міграційної служби було забезпечено супровід громадянина Камеруну щодо виконання судового рішення про його примусове видворення з України. Свого часу 26-річний іноземець навчався в одному з івано-франківських вишів, але був відрахований і втратив підстави для законного перебування в Україні. Після затримання іноземець певний час утримувався у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно знаходяться на території України. А щойно вирішилося питання з авіаквитком, стало можливим повністю виконати рішення суду - примусово видворити з території України з забороною в’їзду на 5 років.

Тим часом працівники міграційної служби здійснюють необхідні заходи щодо вирішення питання про примусове видворення з України 30-річного громадянина Азербайджану. Декілька днів тому іноземний громадянин звільнився з виправної колонії, розташованої на Івано-Франківщині. П’ять років тому, перебуваючи в Києві, причому з порушеннями міграційного законодавства, іноземець вчинив розбій і був засуджений до покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Після відбуття покарання іноземця допровадили до суду, оскільки він не має паспорта, а також втратив будь-які законні підстави для подальшого перебування на території України. Відповідно до рішення суду цього іноземця наразі доставлено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно знаходяться на території України, з метою ідентифікації та забезпечення подальшого примусового видворення за межі України.