З Івано-Франківська розпочали презентацію унікальної серії книг "Невідома Україна мілітарна"


В Івано-Франківську презентували видання на історичну тему національно-визвольного руху ОУН-УПА.

До серії входить три книги, а саме, «Українська Дивізія Галичина», автор якої Ярослав Середницький, «Бойове мистецтво гуцулів» -  видання прикарпатського письменника Євгена Луціва та « Генерал Павло Шандрук і антигітлерівська військова підготовка» - її автор Вольф-Дітріх Гайке перекладачем виступив Ігор Аркуша, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Тернопільське видавництво «Мандрівець» перше переклало і видало першу із серії  книг «Українська Дивізія Галичина». Після чого прикарпатський меценат Віктор Вінтоняк викупив весь тираж книги і продовжив співпрацю з видавництвом для створення серії книг.

За словами пана Вінтоняка, книга спрямована на популяризацію вивчення історії свого краю серед молоді. Тому книги подарують всім бібліотекам Івано-Франківська.

Зокрема книга «Бойове мистецтво гуцулів» описує феномен опришівсько повстанського руху на Західній Україні, про їх бойову і військову підготовку.  

Як каже автор книги Євген Луців працював над книгою п’ять років, складав її з переказів пісень, танців та історій гуцулів.

Що стосується книги « Генерал Павло Шандрук і антигітлерівська військова підготовка», автор якої Вольф-Дітріх Гайке, вона розповідає про начальника Української Дивізії та осіб, які безпосередньо брали участь у діях тих часів. ЇЇ перекладачем  виступив Ігор Аркуша.

«Тема близька мені, всі мої предки воювали і були задіяні того часу. Тож я взявся досліджувати цю тему. І це лише частина перекладу оригінальної книги. Тому я планую видати всю книгу в перекладі», - зазначив пан Ігор.