З початку 2013 року на Івано-Франківщині викрито 187 фактів злочинів, пов’язаних зі сферою службової діяльності та 15 фактів «хабарництва»


В умовах нового Кримінального процесуального кодексу України вивчили, проаналізували та оцінили ефективність виконаних завдань з попередження та викриття кримінальних правопорушень у сфері економіки на території Івано-Франківської області.

Відомо, що пріоритетними напрямками діяльності підрозділу ДСБЕЗ є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері боротьби із економічною злочинністю, захисту економіки та об’єктів права власності, своєчасне припинення економічних злочинів та запобігання їм, повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" в СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Так, з початку поточного року ДСБЕЗ УМВС в області зареєстровано 744 кримінальних правопорушень.

У 242-х випадках особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, у тому числі розпочато 20 кримінальних проваджень категорії особливо тяжких, тяжких – 41, середньої тяжкості – 87, невеликої тяжкості – 94 злочини.

Викрито 187 фактів злочинів, пов’язаних зі сферою службової діяльності та 15 фактів «хабарництва».

За результатами діяльності підрозділів ДСБЕЗ УМВС в області відшкодовано матеріальних збитків на суму понад 5,6 мільйона гривень.

Згідно проведеного аналізу було визначено перспективи та поточне планування роботи ДСБЕЗ на друге півріччя 2013 року, унесено пропозиції до плану організаційних і практичних заходів Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Івано-Франківській області.