З початку року на Прикарпатті загубилось 108 дітей. Всіх знайшли


Сьогодні, 14 грудня в Івано-Франківську поговорили про про права людини при здійсненні службової діяльності поліції та проект «Пошук дітей» в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, 31 жовтня на Івано-Франківщині стартував проект з розшуку дітей за допомогою мобільного оператора. Так, на запит поліції один із українських операторів мобільного зв’язку буде надсилати СМС-повідомлення абонентам, які могли бути свідками зникнення і можуть повідомити правоохоронним органам інформацію, яка допомогла б відшукати дитину.

За словами Алли Бойчук, з січня в області загубились 108 дітей, з початку реалізації проекту - 10. Сьогодні у розшуку немає нікого. Каже, це насамперед, заслуга батьків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Люди реагують, і це добре, що вони є небайдужими. Все залежить від отримання інформації про зникнення. Чим швидше ми знатимемо, тим швидше знайдуться діти. Реагують мешканці Прикарпаття швидко, як і з отриманням смс, так і у соцмережах",- розповідає поліцейський.

Крім того, Бойчук каже, що про зникнення дитини потрібно повідомляти одразу.

"Якщо нема дитини, і є відомості, що вона зникла, потрібно одразу повідомляти на 102. Вчора надійшов дзвінок від мами з Коломиї, що 10-річний хлопчик годину тому вийшов зі спортшколи, і не повернувся додому. Як виявилось, дитина грала у сніжки й тому запізнилась. Приємно, що мама повідомила. Коли зникають діти, не потрібно чекати годину-дві чи три дні, а одразу повідомляти",- наголошує вона.

У свою чергу представниця Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Кристини Овсепян зазначає, що хоч зустріч заходу була анонсована через ЗМІ, франківців прийшло мало.

"Це означає, що більшості громадян це просто нецікаво, зокрема існування проекту "Прошук дітей". Я думаю, перш за жінки, які мають дітей, повинні були прийти",- каже Овпесян.