З початку року Служба зайнятості працевлаштувала 11 тисяч людей


18-19 квітня 2019 року проведено нараду з директорами міських, районних, міськрайонних філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Івано-Франківського міського центру зайнятості та Івано- Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк поінформував про підсумки роботи служби зайнятості області за січень-березень 2019 року.

Цимбалюк наголосив, що протягом цього періоду укомплектовано 10,9 тис. вакансій (рівень укомплектування вакансій склав 72,3%), послуги служби зайнятості області отримували 12,0 тис. безробітних громадян, а кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості, становила 11,0 тисяч.

«Важливим напрямком роботи залишається співпраця з роботодавцями, інформування їх про допомогу служби зайнятості в підборі персоналу, в професійній підготовці майбутніх працівників. Також важливим напрямом залишається профорієнтаційна робота з учнівською молоддю в навчальних закладах з використанням різних форм роботи», - зазначив він.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тарас Басюга проаналізував роботу служби зайнятості області щодо запровадження інституту кар'єрного радника, тих працівників, які здійснюють супровід осіб з метою їх подальшого працевлаштування. Він поінформував, що всі фахівці, які виконують функції кар’єрних радників та реєстраторів, беруть участь в тренінгах за програмою, яка була розроблена Державною службою зайнятості (Центральним апаратом).

Результатом цих навчань має стати якісна робота даних працівників з шукачами роботи, збільшенням рівня працевлаштування та направлення на проходження навчання безробітних. Також начальниками відділів обласного центру зайнятості проаналізовано роботу щодо надання профорієнтаційних послуг, організації професійного навчання, роботи з роботодавцями, шукачами роботи та безробітними, причин виникнення дебіторської заборгованості, організації співпраці з засобами масової інформації, підвищення кваліфікації працівників, а також щодо дотримання антикорупційного законодавства працівниками служби зайнятості.

Директори, заступники директорів, начальники відділів Богородчанської, Надвірнянської та Рожнятівської районних філій обласного центру зайнятості поінформували про стан надання соціальних послуг по усіх напрямах роботи, працівниками обласного центру зайнятості визначено шляхи покращення ситуації щодо надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості.

Василь Цимбалюк на завершення наради подякував за роботу усім працівникам та ще раз наголосив, що від ефективності роботи кожного працівника залежить результативність роботи служби зайнятості всієї області.