З початку року в Івано-Франківську виявлено 804 неоформлених належним чином найманих працівники


16 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання міської комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення під головуванням заступника міського голови, заступника голови комісії Руслана Панасюка.

В роботі комісії взяли участь керівники і спеціалісти ДПІ у м. Івано-Франківську, департаменту соціальної політики, Івано-Франківського міського центру зайнятості, управління Пенсійного фонду в м. Івано-Франківську, фінансового управління, управління економічного та інтеграційного розвитку та територіальної державної інспекції з питань праці в Івано-Франківській області.

В рамках виконання Комплексної програми заходів з легалізації заробітної плати в Івано-Франківській області на 2013-2014 роки на засіданні заслухані керівники підприємств, де за даними ДПІ у м. Івано-Франківську середньомісячна заробітна плата за ІІ квартал 2013 року була нижча, ніж законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

На засіданні комісії наголошувалось, що сьогоднішня легальна заробітна плата – це і виплата всіх видів допомог, надання пільг, субсидій, і можливість санаторно-курортного оздоровлення, і відпустки, а найважливіше – це завтрашня легальна і достойна пенсія.

Крім того, директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська проінформувала про результати роботи рейдової міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. З початку року рейдовою міською робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 1118 суб’єктів  господарювання. В ході проведеної роботи виявлено 804 неоформлених належним чином найманих працівники. За підсумками проведеної роботи  732 наймані працівники оформили трудові відносини,  легалізовано заробітну плату на суму 820,85 тис. грн.