З прикарпатського бюджету виділять додаткові 6 мільйонів на гемодіаліз


У понеділок, 12 червня відбулося засідання бюджетної комісії обласної ради на якому серед іншого розглянули питання про виділення додаткових коштів на медицину.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Миколи Стовбана, серед всіх областей України ми маємо найбільш розвинену мережу діалізних центрів. Зокрема в області працюють 9 гемодіалізних центрів із 70-ма місцями, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Оскільки для нашої області цього року на лікування хворих з нирковою недостатністю виділено 71 433 700 грн, а минулого року було використано 89 239 900 грн, департамент охорони здоров'я звернувся до обласної ради з проханням про виділення додаткових коштів.

"З метою забезпечення функціонування в області діалізних центрів та попередження затримки поставки витратних матеріалів через довготривалу процедуру торгів, для створення резерву витратних матеріалів, необхідні додаткові кошти в сумі 10 мільйонів. Тож просимо виділити з обласного бюджету щонайменше 6 мільйонів за рахунок передачі залишку коштів спеціального фонду", - звернувся до членів комісії Микола Стовбан

Також чиновник попросив розглянути можливість виділення виділення для обласної лікарні 340 тисяч гривень на придбання реактивів для загальних і специфічних обстежень людей. Ці кошти підуть на лабораторний центр.

Після обговорення комісія погодила винесення цього проекту рішення на сесію.