З Прикарпаття видворили двох іноземців-порушників


Цьогоріч на території Івано-Франківщини виявлено та притягнуто до відповідальності понад 200 іноземних громадян, які порушили правила перебування в Україні.

Щодо кожного другого незаконного мігранта  судами прийнято рішення про примусове повернення до країн їхнього походження або в треті країни, натомість 13 осіб вже покинули або зроблять це найближчим часом у статусі примусово витворених». Про це повідомляє  Державна міграційна служба України в області.

Зокрема, днями на території Івано-Франківської області виявили громадянина Азербайджану, який певний час ухилявся від виконання судового рішення про примусове повернення у країну походження.  37-річного незаконного мігранта відразу допровадили до суду. Розглянувши позов УДМС в області про адміністративне правопорушення іноземця, суд ухвалив рішення про його примусове видворення з України з подальшою забороною в’їзду протягом найближчих 5 років.

Для забезпечення примусового видворення правопорушника працівники міграційної служби і поліції супроводили громадянина Азербайджану до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно знаходяться на території України.

Тим часом працівники міграційної служби та поліції забезпечили виконання іншого рішення суду, зокрема, про примусове видворення 33-річного громадянина Грузії. Декілька днів тому іноземний громадянин звільнився з виправної колонії, розташованої на Івано-Франківщині. Чотири роки тому він був засуджений за вчинення в Україні низки грабежів і крадіжок. Судячи з характеристики, під час перебування у місцях позбавлення волі засуджений зарекомендував себе людиною, не схильною до законослухняності. На цей час він втратив законні підстави перебувати на території України, відтак його було примусово видворено за межі України в одному з пунктів перетину державного кордону. Цій особі заборонено відвідування України на 5 років.