З'ясували, які професії найнебезпечніші для здоров'я людини


Група американських дослідників проаналізувала дані про зв'язок між професією людини і ризиком захворіти на рак.

Про це повідомляє Вголос з посиланням на Ukrhealth.

До списку потрапила професія майстра з манікюру через потенційно токсичну атмосферу в салонах від випаровування хімічних речовин із лаків, барвників, розчинників та інших продуктів. Працівникам цієї сфери необхідно під час роботи одягати маски і дбати про вентиляцію.

У зоні ризику також перукарі через шкідливий вплив випаровувань від різних барвників, засобів для укладки волосся та іншої продукції. Вчені відзначають, що з дією деяких видів фарб для волосся пов'язаний підвищений ризик розвитку раку грудей і сечового міхура.

Небезпечні також офісні професії, така робота призводить до гіподинамії. Проводячи більшу частину дня в положенні сидячи, людина збільшує свої ризики онкологічних захворювань на 20-30%. Вчені рекомендують, підніматися зі стільця кожні годину-півтори і розминатися.

Стюардеси, бортпровідники і пілоти літаків піддаються впливу сонячної радіації більшою мірою, аніж представники інших професій, а робота в нічну зміну дає серйозні зміни щодо біологічних ритмів людини, що може бути причиною виникнення багатьох захворювань, і онкологічні - одні з них.