За грубе ставлення до поліцейських можна піти під суд


Поліція має безліч прикладів, коли до суду направляли справи щодо цивільних через нетактовне спілкування з поліцейськими.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв в ефірі програми "Свобода в деталях" – спільного проекту "Радіо Свобода" та "Радіо НВ".

"Що стосується дій тих чи інших громадян, які дозволяли собі зайвого, м’яко кажучи, то ми все це фіксуємо і передаємо до компетентних органів, у даному разі до судів, у тому числі через кримінальні провадження, якщо в його діях міститься кримінальне правопорушення, – для того, щоб людина понесла відповідне покарання", – сказав він.

"Суд уже призначає покарання", – додав Бушуєв.

 

Посадовець додав, що коли є порушення з боку поліцейського, ці факти аналізують і передають до прокуратури, після чого "відбувається відповідне реагування".

"Ми маємо безліч фактів, коли зібрані матеріали були скеровані до суду за обвинуваченням якраз цивільного населення, яке дозволяло собі щонайменше нетактовне, а подекуди із порушенням закону поведінку відносно поліцейського", – заявив бушуєв.

"Що ж до департаменту внутрішньої безпеки, то ми створили структуру яка реагує наближено до ідеальної. Фактів по недоброчесних працівниках надзвичайно багато, прокуратура працює, матеріали скеровуються в суд – і ми боремося з цим явищем на всіх рівнях", – додав він.

За словами Бушуєва, "ті рішення, які на сьогодні реалізовані щодо посилення відповідальності громадян за вчинення певних правопорушень, є обґрунтованими і на часі".