За меддопомогою на Євромайдані звернулось 412 людей


За даними міліції, затримали вже 14 учасників заворушень, а за медичною допомогою звернулися 412 осіб.

МВС відкрило 64 кримінальних провадження за фактами правопорушень у Києві під час масових акцій протесту, інформує ЛІГАБізнесІнформ

14 активних учасників заворушень заарештовали, встановлюють особи інших учасників заворушень. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров. 

Також представник МВС зазначив, що в цілому в результаті подій, пов'язаних з акціями, в медичні установи звернулися 412 чоловік. 

Госпіталізували 126 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ, які забезпечували охорону громадського порядку.
З кількості безпосередніх учасників скоєння різних злочинів на сьогоднішні вже затримали і заарештували на підставі рішення слідчого судді 14 людей, повідомив замначальника ГСУ МВС. 

"Це не особи, які брали участь у мирних акціях протесту, а ті особи, які порушували своїми діями громадський порядок і переходили за межі Закону, - зазначив Татарів. - Є достатньо доказів - це і речові, різна запальна суміш, газові балончики, дубинки і т.д. Аналізуються відеозаписи, надані, в тому числі, засобами масової інформації. Зараз максимум зусиль правоохоронних відомств направлено на встановлення організаторів та координаторів правопорушень". 

Нагадаємо, 21 листопада Кабмін офіційно припинив процес євроінтеграції України. 24 листопада у Києві масовий протест проти зриву асоціації з ЄС зібрав понад 100 тис. осіб. Вранці 30 листопада "Беркут" розігнав Євромайдан в Києві. 

1 грудня на знак протесту проти дій силовиків і політики влади на вулиці Києва вийшли близько 500 тис. протестувальників. У Адміністрації президента відбулися зіткнення провокаторів з силовиками, в результаті чого постраждали мирні учасники демонстрації.