За місяць франківські патрульні оштрафували 81 водія маршруток


У рамках відпрацювання комплексу цільових заходів «Перевізник-зима», що триває з 17 листопада до 17 грудня, патрульні поліцейські продовжують приділяти особливу увагу транспортним засобам, які здійснюють перевезення пасажирів.

На території Івано-Франківська розташовані сім базових підприємтсв, які здійснюють передрейсовий огляд автобусів і водіїв. Впродовж проведення профілактичних заходів патрульні перевірили 376 автобусів, інформує прес-служба патрульної поліції міста.

За вчинення адміністративних правопорушень до відповідальності вже притягнули 81 водія. 21 з них керували технічно несправними автобусами, 31 - відхилися від маршруту, 7 - порушили вимоги дорожніх занків і розмітки, 5 - керували без необхідних документів.

За цей час за участю водіїв, які здійснюють пасажирські пеервезення, відбулися три дорожньо-транспортні пригоди. Одна з них - з вини водія атвобуса - той здійснив наїзд на пішохода на пішохідному переході.

Патрульні і надалі перевірятимуть маршрутні засоби та проводитимуть інструктажі з перевізниками та водіями щодо неухильного дотримання вимог ПДР та Правил перевезення пасажирів.