За минулу добу бойовики 21 раз порушили перемир'я, 1 український військовий отримав поранення


За минулу добу незаконні збройні формування 21 разів порушили перемир'я, українські війська 14 раз відповідали противнику, в результаті бойових дій отримав поранення один військовослужбовець української армії "

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

В кінці минулої доби в районі проведення бойових дій обстановка і надалі залишалася напруженою, однак повністю контрольованою Збройними Силами України. Противник продовжував вогневі провокації, в основному, застосовуючи легке піхотне озброєння".

Так, на донецькому напрямку ввечері, протягом години бойовики били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на підступах до Авдіївки. Уже вночі під кулеметним вогнем опинилися позиції ЗСУ біля Майорського і Пєсков. А озброєння БМП застосовувалося неподалік Зайцевого.

На луганському напрямку в кінці доби НВФ двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів по українським військам в Новоолександрівці. На жаль, в результаті цього протистояння, близько 18 години отримав поранення один український військовослужбовець. Окрім того, ввечері бойовики застосовували 82-мм міномети неподалік Кримського. А протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю поблизу Станиці Луганської і Валуйського.

На приморському напрямку з легкого піхотного озброєння бойовики обстріляли українські опорні пункти в районі Широкиного, Гнутового і Водяного.